Succesverhaal: Daniel Hessler

Na bijna 15 jaar in de wajong-uitkering te hebben gezeten vanwege zijn medische achtergrond, besloot Daniel uit Rotterdam (41) dat het genoeg was. “Ik wilde mijn leven weer terug en besloot mijn droom na te jagen”. Daniel was nog maar 15 jaar oud toen hij al droomde over een beroep als rijinstructeur.

Succesverhaal: Daniel Hessler

Kleine jongensdroom

“Het heeft me nooit losgelaten in al die jaren. Ik heb altijd al een passie gehad voor autorijden en ben daarom ook ooit werkzaam geweest als koerier. Eerst bezorgde ik pakketjes en later bij een ander bedrijf documenten. Ik heb het hele land doorgereden. Heerlijk! Op de weg voelde ik me vrij en was ik eigen baas. De werkdruk was hoog en mijn gezondheid liet het niet meer toe, dus ben ik gestopt. Helaas ben ik toen 15 jaar lang in de wajong-uitkering terechtgekomen vanwege mijn stoma. Het waren pittige jaren waarbij ik echt aan huis was gekluisterd. Vorig jaar voelde ik me eindelijk weer een beetje fit worden. In ieder geval goed genoeg om weer te aan de slag te gaan. Ik kreeg eindelijk mijn leven een beetje terug en kon ik mijn droom om rijinstructeur te worden gaan najagen.”

Omslagpunt

“Ik was het thuiszitten zat. Ik was aan huis gekluisterd door mijn gezondheid. Vreselijk. Op een dag keek ik naar buiten en zag ik mijn buurvrouw de straat in komen rijden met een lesauto. Wat bleek? Ze had zich tijdens haar baan als beveiliger omgeschoold tot rijinstructeur. Toen dacht ik: nu is het klaar, dat gaf voor mij de doorslag. Ik ga er werk van maken!”

Drie keer nee is scheepsrecht

“Ik had nauw contact met mijn coach van het UWV. Ik had inmiddels al 2 keer gehoord dat ze het niet adviseren om de opleiding tot rijinstructeur te gaan volgen. Ik was inmiddels fit genoeg om te werken dankzij mijn stoma. Ik kreeg langzaam mijn leven weer terug. Maar ik kreeg maar geen akkoord van het UWV. Ik had inmiddels genoeg gespaard om eigenhandig de opleiding te kunnen betalen en was bereid dat ook te doen. En toen, bij de derde keer, kreeg ik een GO!”

Terug de schoolbanken in

“Ik keek niet per se heel erg uit naar het studeren. Ik ben niet van het lezen, maar meer van de praktijk. Doe het mij 2 keer voor en de 3ekeer doe ik je foutloos na. Maar tegen alle verwachtingen in deed ik het supergoed in de klas ondanks mijn faalangst. Ik heb zowel fase 1A/B als fase 2A/B in 1 keer gehaald. Dat gaf me echt megaveel motivatie!”

Blik op de weg

Via een kleine omweg en de nodige gesprekken met zijn buurvrouw, heeft Daniel zijn stage gedaan bij Verkeersschool WOLF op aanraden van zijn buurvrouw. “Ik heb de telefoon gepakt en ben meteen gaan bellen voor een kennismaking. 3 dagen later was alles rond en geregeld! Ik heb een geweldige stage gehad bij WOLF en ben inmiddels bij ze in dienst getreden. Ik geniet met volle teugen van rijinstructeur zijn. Had ik dit maar 20 jaar geleden gedaan. Iedereen uit mijn omgeving zegt ook dat het echt iets voor mij is, het zit gewoon in me.”

Naar de opleidingspagina